Planlægning af tur til Nord West og Rocky Mountains 2023

Nu nærmer tiden sig for vores første Road Trip til USA i 6 år. 
Forberedelserne har varet et par år, da vi grundet Corona mm. har måttet vente på muligheden for at komme afsted. Nu sker det så – til September. Denne gang bliver det kun Malene og Palle der skal af sted. 

Igennem det sidste års tid, har mange muligheder for destination været overvejet. Vi ville meget gerne se nye steder vi ikke har været på vore tidligere 5 ture. Således var en tur der kombinerede Alaska og Hawaii på tapetet – men af hensyn til både økonomi og tidpunkt for rejsen, blev de planer udskudt til en senere tur.  I stedet vendte vi de ting vi gerne ville denne gang; Seattle området med Olympic NP (der blev fravalgt til fordel for San Fransisco som start by på vores store rejse på tværs i 2008) – op mod Glacier, hvor vi gerne vil se “Going to the Sun Road”  + vi ville gerne se Yellowstone igen, samt enten Badlands/Black Hills eller mere af Rocky Mountains. Som altid skal der jo være plads til at improvisere, hvis vi undervejs hellere vil noget andet.

Omkring november 22 startede Palle med at undersøge markedet for flybilletter og billeje mm. Vi har som regel selv sørget for dette, da priserne mange gange har været billigere, end det vi har kunnet få tilbudt fra rejse bureauer. Men priserne på begge dele var stukket fuldstændigt af i kølvandet på Corona perioden. 

Da vi jo ikke ville opgive vores drøm om endelig at komme over dammen igen, så henvendte vi os til FDM Travel, for at få dem til at give et bud på en tur, hvor de sørgede for fly, billeje og evt. den første overnatning eller to.

Efter disse overvejelser, havde vi skudt os ind på en tur der startede i Seattle og skulle slutte i Denver. Tidspunktet for turen skulle være start september, men da Malene fylder 60 den 4/9 og gerne vil fejre dagen hjemme med børn og venner, blev vi enig om at tage afsted weekenden efter. 3 uger med afrejse fredag, så vi kommer hjem lørdag og har en enkelt dag inden arbejdet kalder.
Efter megen skriveri frem og tilbage, fik vi et tilbud, der var en del billigere, end vi selv kunne lave. Så vi slog til med et tilbud om fly fra Billund til Seattle via Frankfurt og hjem fra Denver, igen via Frankfurt. Alle 4 fly var med Lufthansa, men den første rute var billetten lavet via deres alliance partner; United Airlines.
Bilen var en Mellem SUV – Ford Edge – eller Toyota 4 Runner og dertil 2 overnatninger i Seattle,  4 Points Sheraton tæt på Tacoma Airport Seattle. Vores rute i grove træk ⇒⇒

I foråret går vi så videre med nøjere planlægning med hvad der kan være interessant. Grupper på Facebook bliver gennemsøgt, grupperne “Rejs dig rig i USA” og “Road Trip i USA” har mange super forslag/indslag/tips mm. og Palle har meldt sig i en rejsegruppe; “Highways Academy – usa.com” som har en masse ideer, rejsebeskrivelser, webinarer og meget andet som inspiration.
Der bliver vurderet afstande og seværdigheder, læst om hvad der skal og bør ses. 

En grov plan blev lavet, Vi starter jo i Seattle, Staten Washington – hvad skal vi se der? Space Needle – det store tårn. Pike Place – marked hvor der kastes med fisk. Underground Tours – Seattle er bygget “ovenpå” ruinerne af den oprindelige by, hvor man kan få ture ned i. 
Boeing Fabrikkerne – ligger i byen. Den første Starbucks . 
og så selvfølgelig Football holdet Seattle Seahawks der spiller deres første kamp i den nye sæson søndag den 10. september, hjemme på Lumen Field – og vi har sikret os billetter!! 🙂 
Efter Seattle tager vi ud på Olympic halvøen – satser på Hvalsafari i formentlig Port Angeles. Olympic National Park, med bl.a. Mount Olympus, samt regnskov.

Ned mod Oregon, hvor vi satser på at komme over Astoria broen (og måske i Outlet, der er jo ingen sales tax i Oregon) – derefter igen ind mod landet, forbi Mount Rainier, og nordøst mod Idaho og Montana – Glacier National Park ved den canadiske grænse, hvis vejret ellers er godt nok til at vi kan komme op i bjergene.
Mod den fantastiske National Park; Yellowstone, der stadig står som noget af det flotteste vi har oplevet – vi glæder os enormt til at se den igen. 

Alt efter tiden, så vil vi derefter forsøge at enten nå Badlands, eller alternativt direkte mod Denver. Vi håber Malenes kusine Susanne fra Rochester Hills, MI får mulighed for at flyve over og tage de sidste dage med os, måske op i Rocky Mountains, med veje i ca. 4 km højde, tilbage til gode oplevelser i Denver, The Mile High City, bryggerier mv., inden vi afleverer bilen og flyver hjem igen. 

Hoteller regner vi med at finde løbende undervejs, vi bruger bl.a. Hotels.com, hvor vi får en gratis overnatning for hver 10. vi har. Forventet kører vi omkring 4000 km på de 3 uger.

Under hele turen med besøg i small Town America, væk fra de store byer og forhåbentlig i snak med en masse spændende mennesker. Måske besøg hos en gut der var på besøg i Sandholt på Fipros fabrik i foråret og inviterede os forbi på vej mod Glacier.
Forhåbentlig god mad, Fisk ved Stillehavet, store bøffer på prærien, selvfølgelig nok en del Burgers, Dennys “Lumber Jack” morgenmad ! Palle skal prøve Rocky Mountain Oysters 🙂 

Budget: Er det ikke hammer dyrt ? spørger mange. Jo det koster selvfølelig noget (vi håber da at dollaren falder voldsomt i de kommende uger, så alt bliver billigere).
Flybillet og bil er jo store udgifter, dertil kommer overnatning, mad, benzin, oplevelser og tøj/indkøb? 

Vi har på forhånd betalt fly, billeje og de første to nætter –  i alt ca. 22.000 Dertil kommer 300 $ i envejsleje, fordi bilen skal afleveres i en anden stat end den vi starter i. Hotel/mad regner vi med ca. 1000 – 1500 pr. dag . måske 25-30.000 i alt.

Oplevelser og indkøb kommer sikkert op i omkring 5-7000 kr. 

Benzin er stadig billig, så alt efter hvor meget vores bil kører, så omkring 3-4000 kr. 

 Men det reelle forbrug kommer efter turen.